Share/Save/Bookmark

Om Fru Flo

I følge mine foreldre, begynte jeg å sy dukkeklær før jeg begynte på skolen. Interessen for å sy eller arbeide med håndarbeid har jeg arvet fra min mor, mormor og farmor. Jeg sydde i mange år ”ballkjoler”. Etter hvert bestemte jeg meg for å satse kun på bunader. Bunader har vært min hobby ved siden av jobben som selger av møbler til offentlig sektor.
 
Jeg føler det som et privilegium, hver gang jeg setter i gang med en ny bunad. Jeg får lov å sy på bunaden din...
 
For å lære mer om bunader, valgte jeg derfor å sette meg på skolebenken igjen. Tenk høyskole i en alder av 40! Jeg gikk derfor på linjen for Drakt og samfunn på Fagernes i året 2005/2006, og der åpnet det seg en helt ny verden for meg. I 2007 startet jeg på en rekke med 10 utdanningsmoduler som jeg avsluttet våren 2010. Modulene ga meg en bred innføring i praktisk bunadssøm. I 2012 startet jeg på kurslærerstudie i Danmark for å lære om Danske folkedrakter og dette ble ferdig i 2017. Vi har møtt en gang i året og sydd dag og kveld i en uke kun for hånd. Dette studiet varte i 6 år. Danske folkedrakter og norske bunader har veldig mye til felles.
 
Jeg har en glødende interesse for at en bunad skal broderes og monteres etter gamle tradisjoner her i Norge og tas vare på slik at neste generasjon også kan få glede av plagget. Bunadsøm bygger på tradisjonelle håndverksteknikker og er gammel kunnskap i Norge.
 
Jeg er så heldig å komme fra en "bunadfamilie" og det er jeg stolt av.
 
Følg meg gjerne på facebook under Fru Flo systue. Der ser du hva jeg syr på:Jeg er ”bunadsyerske”…