Share/Save/Bookmark

Tips og råd

Det tar mange måneder fra man bestemmer seg for og bestiller bunaden til den er ferdig til bruk. Det er viktig å ta høyde for om personen som skal ha bunaden er en konfirmant eller en voksen person. Bunaden er et plagg som skal vare i mange år, derfor er det viktig å tenke langt fram.

Norsk Flid på ditt hjemsted, er ofte de beste til å hjelpe med bestilling av bunadpakken, se www.norskflid.no. Heimen Husflid i Oslo leverer bl.a. dame- og herrebunad fra Romerike, se www.heimen.net.

Hos meg får du skreddersydd bunad som betyr at bunaden blir tilpasset den enkelte bruker. Under prosessen med montering av bunaden har jeg to - tre prøvetimer slik at bunaden blir tilpasset den som skal ha plagget. Jeg broderer også initialene dine inni veska, i lua, capen eller trøya. Konfeksjonssydd bunad betyr at bunaden er sydd etter en standard størrelse. Det får du ikke av meg!

Når man skal skaffe seg en bunad, er det gjerne tradisjon og opprinnelsessted som bestemmer hvilke bunad man ønsker seg. Er man usikker på hvilke bunad man kan eller bør velge, anbefaler jeg at man diskuterer med slekt og venner. Du er også velkommen til å ta kontakt med meg for å få tips og råd.